11 yötä joulupäivään
298852.jpg
Kantarelli
eli keltavahvero (Cantharellus cibarius) on ollut ainoa poimimani sieni viimeisten 15 vuoden aikana. Tänä kesänä sato jäi onnettoman pieneksi. Ei ilmeisestikään kuivuuden takia vaan metsätöiden. Vakiopaikkani myllättiin nurin metsäkoneiden telaketjuilla. Normaalina kesänä voin mennä ämpärin kanssa metsään ja sanoa lähtiessäni, että käyn hakemassa kantarellit. Noita herkkuja olemme sitten jaelleet milloin kenellekin joko tuoreeltaan tai sitten pakastettuina.

Nytkin pikku pussukoita on pakastimessa vaikka joka päivä syötäväksi ensi satoon saakka. Sienimuhennos ei ole vakioruokaamme, mutta uunilohen tai paistetun kalan kanssa tykkään syödä noita herkkuja. Välillä sotken ne myös broilerisuikaleiden sekaan paistinpannulle, mutta parhaimmillaan ne ovat minusta sellaisinaan pannulla kuullotettuina.