500 g vihreitä papuja

suolaa

1 hienonnettu sipuli

1 tl fenkolinsiemeniä

3 rkl ruokaöljyä

1 iso kypsä tomaatti (voit käyttää myös säilyketomaattia)

mustapippuria myllystä

1.     Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, n. 3 min.

2.     Huuhdo pavut kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta.

3.     Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä sipulia ja fenkolinsiemeniä n. 5 minuuttia.

4.     Poista tomaatista kanta ja pilko kuutioiksi.

5.     Lisää tomaattikuutiot pannulle ja jatka kypsentämistä silloin tällöin sekoittaen, kunnes neste on haihtunut.

Lisää pavut. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta, kunnes pavut ovat pehmeitä, n. 10 minuuttia. Tarjoa kuumana tai huoneenlämpöisenä sitruunalohen kanssa.

Itse tehty ja syöty. Kovasti myös kehuttiin reseptejä ja opettajaa.