Tuleeko sade vai eikö tule? Mitä tehdään poudalla ja mitä sateella? Nämä ovat lomalaisen ja eläkeläisen aamuaatoksia. Maanviljelijät ja torimyyjät voidaan lukea tähän joukkoon ja myös työ- ja koulumatkojaan pyöräillen tai jalan kulkevat. Kenties joukkoa voidaan lisätä niillä, jotka lähtevät tänään ulos. Taivaalle tähyäminen on yleistä. Jos aamulla ruskottaa tulee sade, jos illalla on huomenna pouta. Taivaan merkit ovat tarpeen.

Joillakin on tarve näyttää taivaan merkit jollekin toiselle, mutta niissä ei ole sääennusteista kyse, vaan kostosta ja oman egon pönkittämisestä. Taivaan merkkien tähyämisestä voinkin siirtyä ajan merkkien tähyämiseen. Mitä aikaa elämme? Tuleeko nousukausi vai lama? Taivaalta ei näitä merkkejä löydy. Ne ennustetaan kursseista ja suhdannevaihteluista. Rahan kasvattajien jokapäiväistä puuhaa. Kun en ole mukana sijoituselämässä voin sivuuttaa monta sivua päivän lehdestä.

Hengellisen elämän suhdannevaihtelut eivät ole ennustettavissa. Herätyksen ajat tulevat ajallaan. Niihin voin valmistautua pitämällä omat yhteyteni ylöspäin kunnossa. Joka aamu tähyän taivaalle ja odotan sadetta - Taivaasta Hengen sadetta.