20.3.2009 on tämän vuotinen Aries-piste eli kevätpäiväntasaus (equinox). Tuolloin aurinko nousee suoraan idästä ja laskee suoraan länteen.

Kevätpäiväntasauksesta muodostui antiikin Kreikassa viininjumala Dionysoksen ylösnousemuksen juhla. Tämä juhla oli myös ikivanha hedelmällisyysjuhla. Jumalattaret, jotka synnyttivät auringonjumalia, hedelmöittyivät tuolloin neitseellisesti, ja yhdeksän kuukauden kuluttua, jouluna, jumala sitten syntyi.

Kevätjuhlaan tietysti liittyivät monet hedelmällisyyttä edistävät taiat. Ehkä tämän kaukaista kaikua ovat myös suomalaiset pääsiäistaiat. Englannin kielen pääsiäistä tarkoittava sana "easter" viittaa kevään jumalattareen Eostreen, jota juhlittiin kevätpäivän tasauksen aikaa.

Kustaa Vilkunan Vuotuisen ajantiedon mukaan kevätpäiväntasauksessa tehdään mm. ottavat uistimet ja onget. Päivää pidetään vuoden kuivimpana. Siksi pajun, lepän ja lutikoiden hävittämisen pitäisi tapahtua kevätpäiväntasauksena.

Apotti Benediktus Nursialainen loi kuuluisan luostarisäännön jossa hän yhdisti idän ja lännen parhaat munkkiperinteet. Benediktiiniluostareista tuli Euroopan henkisen ja aineellisen kulttuurin keskuksia.  Benediktuksen tunnusmerkki oli käärme, josta päivä tunnettiin myös Mato-Penttinä.

Matopenttinä käärmeet tulevat esiin. Luteet voi hävittää punaisessa pussissa tai ripsumalla huoneet alastomana. Päivä ja yö yhtä pitkät. Kurjen jalat tasan, lähtee liikkeelle. Vesominen tehtävä edeltävänä päivänä.