Terveyskurssi on ohi. Toivottua terveyttä sieltä ei saanut. Palautekeskustelussa yksi jos toinenkin kiitteli henkilökuntaa ja kurssin pitäjiä. Kritiikkiä ei ollut juuri nimeksikään. Vihdoin kolmanneksi viimeisenä ollut eräs rouva toi esille asioita, joista olin itsekin aikonut moittia. Kaikki toiset olivat sanottavansa sanoneet ja meitin vuoro oli vihonviimeisenä, muttei vähäisimpänä, kuten vetäjä asian sattuvasti ilmaisi. Sitten minä annoinkin tulla täydeltä laidalta kaiken sen kielteisen, jota ei oltu vielä sanottu. Tosin unohdin heti alkuun sanoa, että yhdyn kaikkien tuomaan kiitokseen ja myönteiseen palautteeseen, mutta...

Ilmeisesti noin suoraa palautetta, jonka annoin, ei olisi sitten kuitenkaan saanut antaa, koskapa vetäjä alakuloisena totesi, ettei ole keltään koskaan vielä saanut noin kielteistä palautetta. Mistäkö sitten moitin Heli-yhdistystä ja Anttolanhovia?

Ohjattua ryhmäkeskustelua ei ollut. Kurssilaiset jäivät vieraiksi toisilleen. Ravintolan ruokalistoilta ei löytynyt terveysruokalistaa. Tehty ruoka oli liian suolaisista. Uimahalliin ei päässyt kuin tiettynä aikana yleisöuintien aikaan, koskapa valvoja pitää olla aina paikalla kun joku on uimahallissa. Talossa olevan remontin vuoksi uimahallivuoro miesten osalta siirtyi sunnuntaina sellaiseen puhuhuoneeseen, jossa ei ollut vaatekaappeja tarpeeksi ja jotkut olivat varanneet jopa kaksi kaappia itselleen. Vaatteet piti jättää kaapin päälle, kun meni uimaan.

Lisäksi huomautus hajusteiden käyttökiellosta ja tupakointikiellosta koski kai vain meitä kurssilaisia, koskapa lomalla olevat itäturistit tuoksuivat ja savuttivat ilmeisesti huoneissaan, joista käytävät ja naapurihuoneet saivat osansa.

Omaan kirjalliseen palautteeseen panin toki myöteisenä lääkäreiden luennot ja taiteilijan illan sekä fysioterapeutin hengitysharjoitukset ja rentoutussessiot sekä Resmedin edustajan laite-esittelyn.

Nyt ollaan taas kotona ja pestään pyykkiä.