Lämmin ja kuiva laskutuuli alpeilla lienee föhntuuli. Me sanomme täällä meillä päin kaikkea yllättäen lämmennyttä ilmaa föhntuulen aikaansaamaksi. Nytkin tuntuu siltä että Golfvirran yläpuoliset ilmojen lämmöt ovat tulleet Savoon saakka. Juuri tänään on kaikkein lämpimin kevätpäivä, kun Puijolla on mäkihypyn maailmancupin osakilpailu illalla. Ellen katsoisi kalenterista, niin sanoisin, että nyt on huhtikuun loppupuoli.

Aamulla uimahallin lämpimissä vesissä sain itseäni hemmotella tunnin verran. Poistuttuani pukuhuoneen puolelle tapasin usean sukupolven väkeä keskustelemasta keskenään. Sellaista ihmettä en ollut ennen kokenut. Miehet keskustelemassa omista asioistaan tuntemattomien kanssa. Vahtimestari haki jo yhden miehen pois, kun vaimolla oli hätä miehensä tilasta. Sen kerran kun mies puhuu, olisi tuo vaimo saanut antaa miehensä puhua. Liekö föhntuuli lämmittänyt kieletkin tänään?

En malttanut minäkään pitää suutani kiinni, vaan tukkaani (sananjalan tukkamuoti on profiilikuvan mukainen) 'föönatessa' juttelin nuorimmalle miehelle, ehkä 4 vuotiaalle: "Katsoppas nyt tarkkaan, miten sedän tukka saadaan kasvamaan. Se pitää ensin kastella uimahallin vedellä ja sitten lämmittää tarpeeksi kuumaksi tukan kuivaajalla. Kysypä vaikka äidiltä kotona, saako hänkin tukan kasvamaan lämmittämällä sitä joka päivä."

Näin föhntuulen ulkona ja fööniharjan sisällä puhaltaessa on silmät häikäisevä ja lähes sokaiseva aurinko alkanut paistaa! Paistakoon se sydämeen asti. On kevät.