Kristian Meurman - Lapin kesä
Carrie Underwood - Jesus Take The Wheel

Nämä minua koskettavat laulut herättivät muistot vuosien takaa. Olen ollut Lapissa useana kesänä vetämässä ryhmämatkoja, patikointiretkiä tuntureille ja kuruihin. Noiden kesien hyvät ja huonot muistot ponkaisivat sisältäni muistien lokeroista Kristin Meurmanin laulaman Eino Leinon laulun aikana. Eikä sieltä noussut vain muistoja, vaan kauan kateissa olleet kyyneleet! Miten hyvältä se tuntuikaan.

Carrie Underwoodin laulussa taas muistoista ponnahti pintaan oma autolla pyörimiseni katolleen ja takaisin pyörien päälle kahdeksantoista vuotiaana loppiainen aattona. Olen sittemmin sohjossa pyörähdellyt oman perheeni kanssa mummolan matkalla niin, että aurausviitat vain ovissa rapisivat. Perille päästyämme pappa kyseli lapsilta matkan kulusta ja keskimmäinen tokaisi: "Ihan hyvin meni oksat vain rapisivat."

Viime vuosina uniapnean aikana automatkoilla torkahdellessa on ollut monta läheltä piti tilannetta. On ollut Jeesus ratissa moneen kertaan! Kotiin pääsy ei ole ollut itsestään selvyys. Kyynelten läpi näkee kauas.