188673.jpg

Valon hoitava merkitys ihmisen mielelle ja keholle on ihmeellinen. Toiselle valo antaa terveyttä, pirteyttä, ruskean ihonvärin, energiaa vaikka muille jakaa ja toisille sama valo on häikäisevää, silmiä kirvelevää, masentavaa, ihoa polttavaa, kaiken voiman vievää. Valossa siis ei olekaan vika vaan valon kohteessa. Valohoidon antaminen on monimerkityksellistä. UVA- ja UVB-valoa annetaan jouleina ja sekuntteina. Autolle valohoidon antaminen on ilmeisesti euroina, tunteina ja vuorokausina laskettava. Toinen on todellista hoitoa, toinen lumehoitoa eli vain rahastusta.

Valo raamatullisessa kielenkäytössä merkitsee puhtautta ja totuutta jopa jumalallisutta. Toisille valoon eli totuuteen tuleminen on helpottava ja parantava toimenpide, toiselle tuomittavaksi ja häpäistäväksi tulemista. "Jos me vaellamme valossa, niin meillä on yhteys keskenämme."

Lampunkin valo paljastaa tavalliselle silmällekin liat ja tahrat. Auringon valo näyttää ikkunalasin pölyt ja vesien uurteet siinä. Pesun tarve on ilmeinen molemmissa. Kun tarkastellaan silmän havaitsemattomalla aallonpituudella erilaisissa valoissa ihmisen kehoa, voidaan vain kauhistella tai ihastella miltä me näytämme. Kun lämpökameralla otetaan meistä kuva ja sitä katsellaan näkyvässä valossa, voidaan huomata totaalinen ero paljaalla silmällä nähtyyn.

Joillakin on "kyky" nähdä ihmisen "aura" hänen ympärillään ja tehdä omat arviot ihmisestä näkemänsä perusteella. Meidän sähkökenttämmehän ovat erilaisia. Meidät voidaan mitata ja arvioida sähköisten impulssien valossa. Meitä otetaan aivosähkökäyrä, jota voimme tulkita. Meistä voidaan ottaa DNA-näyte ja taas olemme eri näköisiä. Aina olemme oma itsemme ja todellinen. Joskus haluan nähdä itseni eri valossa kuin ennen. Muutunko toiseksi vai olenko sama minä itse? Valo vain on erilaista.

Entä kun Kaikkinäkevä katsoo meitä, mitä Hän näkee?