Viikko sitten oli kesän kuumin päivä. Aurinkoseinällä meidän mittarista oli loppua asteikko ja varjossakin oli lähes 30 astetta. Nyt oli tänään aamuseitsemältä plus 3 astetta mittarissa. Vaahterantaimen lehdet ovat kippurassa kylmältä suojautuneina. Onneksi yöllä oli pilvessä ja satoi vettä eikä pakkanen päässyt iskemään. Näin sää aaltoilee laidasta laitaan.

EU-vaalien ehdokkaitakin on laidasta laitaan. Jokaiselle löytyy sopiva ehdokas, mutta vain 13 menee läpi. Jos oman ehdokkaansa haluaa istuvan Brysselissä, olisi syytä pelata varman päälle ja äänestää läpimenevää. Tätä toitottavat myös 'suurten' puolueiden johtajat. Media toistelee 'suurten' johtajien sanoja ja muokkaa kansan mielipiteitä ennen vaaleja. Toivottavasti kansa äänestää omaansa eikä 'suurten' määräämää.

Kesäjuhliakin on laidasta laitaan. Jokaisella oikealla elävällä kylällä on oltava oma kesätapahtumansa. Jokaisella hengellisellä liikkeellä ja yhdistyksellä on myös omat juhlansa. Onneksi kansa ei kulje noihin juhliin vain 'suurten' perässä, vaan oma pienikin on tärkeä ja pienessä 'perhejuhlassa' on usein antoisampaa olla kuin massatapahtumassa. Jokaisessa juhlassa on puheita ja puhujia laidasta laitaan. 'Jokaiselle jotakin' on kirjoittamattomana mottona juhlassa kuin juhlassa.

Joskus olen lukenut tai kuullut jostakin, että jokaisessa dynaamisessa ja elävässä liikkeessä on oltava kaksi polttopistettä: vallassa olevat ja oppositio. Silloin mennään eteenpäin ja pysytään asiassa eikä ajelehdita laidasta laitaan.