1264075269_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

An Apple a Day Keeps the Doctor Away.

Muutaman leudomman päivän jälkeen näyttää taas pakkanen kiristyneen. Viikon vaihteen mukavat hiihtopäivät tuli käytettyä hyväksi ja testattua Antikkalan, Konttilanpellon sekä hiihtomontun ladut. Nyt en hiihdellytkään yksin, vaan monivaivaisen puolisoni kanssa. Tuntui hyvältä nähdä hänen liikkuvan laduilla ja kuvaavan lumien kaunistamia puita ja pensaita. Yhteiset urheiluharrastukset saivat jatkoa uimareissuista. Vesijuoksua ja vedessä venyttelyjä sekä 'poreakattilassa kiehumistakin' tuli harrastettua kovimpien pakkaspäivien aikaan.

Itsekseni olen jatkanut syyskaudella alkamaani kokkikerhossa käymista. Syksyisen 'mummojumpan' tilalle pääsin viikottain kokoontuvalle Kansalaisopiston kehonhuoltokurssille, jossa on miehiäkin ja kurssin vetäjä on mies. Parin käynnin jälkeen on tuntunut ihan omalta toiminnalta. Kotona voi 'opittuja' liikkeitä yrittää toistaa ja näyttää niitä kehoaan joka päivä huoltavalle puolisolleni. Hänen on venyteltävä lihksiaan ja jänteitään tai muutoin liikkuminen lakkaa. Minä yritän vasta opetella venyttelemään. Hyvän ja tehokkaan venyttelysarjan päälle tuntuu olo todella rennolta ja makoisalta.

Tänään vesikuntoilun ja lounaan päälle kokeilimme jälleen tietyn vanhan rentoutuskasetin kuuntelua sängyssä selällään maaten ja se tehosi toiseen meistä, joka nukahti jo alkuosassa rentouttavan äänen kuuntelua. Pitäisi muuntaa nuo kasetit CD:lle, kun kasettisoittimet ovat harvassa. Tämä kuuntelemamme rentoutusäänite ärsytti minua 90-luvun alussa enkä sietänyt sen kuuntelemista. Nyt nautin sekä asiasisällöstä että puhujan äänestä.

Rentoutusohjelmia on monenlaisia ja monilla kuntokursseilla niitä on kokeiltu ja monia eri ohjeita on omaksuttu. Minäkin. Pääasiallinen idea kaikissa noissa on se, että huolet ja murheet heitetään pois ja päästetään menemään taivaan tuuliin ja tilalle otetaan vastaan hyvänolontunne ja kaikkiin jäseniin tuleva rentous ja lepotila. Adrenaliini pitää saada verestä poistumaan ja tilalle tulemaan lepohormooneja. Joissakin ohjeissa on suggestion omaisia piirteitä nukutuksineen ja herätyksineen eteen ja taaksepäin laskettavine lukusanoineen.

Tauotuksesta kirjoittaessani en maininnut rentoutuksen merkityksestä mitään, joten sekin puute tuli korjatuksi.