Vuoka päältä
Vuoka sivulta
Kesäkurpitsa-perunavuoka
1 iso kesäkurpitsa (n. 400 g)
4 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
400 g sika-nautajauhelihaa
1 purkki tomaattimurskaa (400-500 g)
1 ps emmentaljuustoraastetta (150 g)
1 tl pippurisekoitusta (oman maun mukaan)
ripaus suolaa ja tarvittaessa ketsuppia.
Pese kesäkurpitsa ja viipaloi se. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja paista jauhelihasipuliseos kypsäksi. Lisää pannulle mausteet ja tomaattimurska. Anna kastikkeen hautua 5 minuuttia.
Voitele uunivuoka ja lado sille vuorotellen perunaviipaleet pohjalle ja päällä ohuelti kastiketta ja kesäkurpitsaviipaleet, joiden päälle kastiketta ja juustoraasteesta puolet. Laita päälle loput kesäkurpitsa ja perunaviipaleet sekä jäljellä oleva kastike ja juustoraaste. Jos kastiketta ei tuntunut olevan päälle tarpeeksi voit ”koristella” pinnan ketsuppipisaroilla.
Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja paista 40 minuuttia.
Kesäkaalin lehdistä, tomaatista ja kurkusta tehty salaatti sopii kurpitsavuoan kanssa tarjottavaksi ja syötäväksi. Minä koristelin salaatin lisäksi karpaloilla.
Annoksesta riittää 4-5 syöjälle.
Kommentit