1594720.jpg

"Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." 1 Joh. 1:9

"Antakaa Hengen täyttää itsenne. Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle ja kiittäkää aina ja kaikesta Jumalaa, Isää, meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä." Ef. 5:18-20

Teiden varsilla on edelleen autohajottamoja, joihin opastetaan viitoilla: Purkaamo tai Purkamo. Sinne ei vain viedä hajotettavia ja purettavia autoja, vaan sieltä haetaan sopivia osia omaan käyttöön. Kun omat puhelinten, kameroiden ja kannettavien läppäreiden akut ovat tyhjät, me lataamme ne. Emme jää odottamaan, että ne latautuisivat itsekseen, vaan kytkemme ne muuntajiin ja latauslaitteisiin.

Taajamiin on vuosien ajan ilmestynyt kylttejä: Tiekirkko. Nuo kyltit pitäisi varustaa lisämerkeillä: Purkamo ja Lataamo. Tiekirkko ei ole vain valokuvauksen kohde, vaan kiireisen ihmisen sielun puhdistuspaikka ja mielen rauhoittumispaikka sekä uudella hengellä lataamisen paikka. Vaikka laulussa laulammekin: "Nyt metsä kirkkoni olla saa, voi sielläin palvella Jumalaa", niin kirkko on Jumalan huone ja siellä erityisesti meitä ja sielujamme hoidetaan. Hoitajina ovat Jumalan Sana ja sakramentit.

Kun seuraavan kerran astut kirkkoon, etsi sieltä puhdistusta ja elämäsi varaosia ja latauslaite, jolla tyhjä sisimpäsi täyttyy Jumalan Hengellä. Voisiko luterilaisissa kirkoissakin olla rippituoli? Ainakin tiekirkoissa se pitäisi olla.