Seniorikokkikerhossa saimme tehdä tänään mm. vesirinkeleitä. Ohessa ohje.

Taikinaan: 2 1/2 dl vettä, 1/2 pala hiivaa, 1 tl suolaa, 1 rkl sokeria, n. 7 - 8 dl vehnäjauhoja, 2 rkl öljyä.

Keittämiseen: 1 l vettä, 1/2 rkl suolaa.

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi.
2. Murenna hiiva nesteeseen.
3. Lisää mausteet ja sekoita puuhaarukalla noin puolet jauhoista.
4. Lisää loput jauhot vähitellen ja alusta taikina.
5. Lisää öljy ja alusta, kunnes taikina irtoaa kädestä.
6. Peitä kulho liinalla. Laita kulho lämpimään vesiastiaan ja kohota taikina kaksinkertaiseksi.
7. Leivo taikinasta 15 rinkeliä. Tee ensin pikkupullia ja työnnä molemmat etusormet pullan läpi ja tee niistä rinkeleitä etusormien varassa pyörittäen.
8. Kohota rinkelit liinan alla.
9. Pane rinkelit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen muutama kerrallaan. Anna kiehua hetki.
10. Nosta reikäkauhalla rinkelit uunipellille leivinpaperin päälle. Anna rinkelien kuivahtaa muutama minuutti.
11. Paista rinkelit uunissa 225-250 asteessa 10 - 15 minuuttia.

Rinkelit voi syödä voileipien tapaan aterialla tai sellaisenaan kahvin kanssa.