Presidentinvaalit olivat ja menivät. Tosin vain vasta ensimmäinen kierros.

Nyt on tiedossa kaikkien kahdeksan ehdokkaan moneen kertaan toistetut hokemat, siis mielipiteet. Varsinaisista presidentin tehtävistä ei taidettu kysellä missään tentissä. Siis presidentin kanslian henkilökunnasta ja sen vaihtamisesta sekä linnanjuhlien kutsuvieraslistasta. Asian vierestä kysymyksiä sateli joka tentissä ja haastattelussa.

Näin vaalien alkukierroksen jälkeen jäi ainakin minulle sellainen kuva, että varsinaisia halukkaita oli vain Lipponen ja Väyrynen. Niinistöä ja Haavistoa ajavat taustavoimat presidentiksi. Lieneekö kummallakaan oikein tosi hinku maan isäksi. Jourupuheiden kautta varsinainen hinku presidentin asuntoon lieneekin Jenni Haukiolla.

Presidentin edustustehtäviin sopisi hyvin Jenni-puoliso, joka on Saulin pojan ikäluokkaa. Vanhuuden vaivat eivät ehdi tulla esteeksi tulevina kuutena tai kahtenatoista vuotena. Kai siinä Saulikin pysyisi virkeänä nuorikkonsa vauhdissa.

Pekka Haaviston taustajoukot ajavat häntä eteenpäin useiden kansalaisjärjestöjen ja laulujen voimalla. Kansainvälisissä yhteyksissä Suomen brändi tulisi kerralla hoidetuksi. Presidentin puolisoiden (rouvien) yhteisissä palavereissa ja edustamisessa jäisi Pentti Arajärven aikainen puhuminen ja puiminen toiseksi Antonion rinnalla. Häneltähän voisi saada uuden kampauksenkin vierailun siivellä. Toisaalta  puoliso säilyttäisi myös sukupuolensa. Kai tästä olisi hyötyä valtiovierailuissa, kun edellinenkin Suomen presidentin puoliso oli maskuliinisukuinen. Voisi edellisten vierailujen ohjelman kukin valtio pitää samana.

Hieman sääliksi käy sekä Paavo Lipposta että Paavo Väyrystä. Väyrysellä tosin on oma yritysryppäänsä, jossa saa itsensä uuvutettua, mutta vanhemmalla Paavolla on vain lastenhoitoa ja kirjantekoa edessään. Mihin lie Paavo L. entisen perheenä lapsineen unohtanut vaalikampajastaan. Dementian syytäkö?

Äänestämällä minä ratkaisen kummasta tulee seuraava presidentti, Saulista vai Pekasta. Samalla ratkaisen puolison sukupuolen onko hän maskuliini vai feminiini, han eller hon, he or she, der oder die...

Taitaakin edessä olla presidentin valinnan sijaan presidentin puolison valinta.