Meidän lähellä oli aikansa kasvihuone, joka nyt on poistettu ja tilalla on vain tasainen kenttä. Kasvihuoneessa kävellessä oli hyvä hengittää. Siellä oli kosteutta ja happea. Lämmintäkin oli yleensä enemmän kuin ulkona samaan aikaan. Välillä noiden useamman rakennuksen kasvihuonekompleksin käyttötarkoituksia muunneltiin. Kasvien laatikoita vaihdeltiin ja ilmastointiluukkujen kokoja ja aukioloaikoja muunneltiin.

Jos joku olisi saanut päähänsä ihan sivullisena mitään kasvihuoneviljelystä tietämättömänä alkaa tutkia kasvihuoneen lämpötiloja päivittäin, niin hänen tilastonsa olisivat mielenkiintoista tutkittavaa. Joku toinen voisi tehdä omia päätelmiään toisen tutkijan tuloksista ja jopa ilmoittaa suureen ääneen jossakin vaiheessa, että tämän kasvihuoneen lämpötila on kohonnut 10 vuodessa yhden asteen. Mitä se merkitsisi tuleville kasvilaaduille ja kasvihuoneessa työskenteleville?

Toinen tutkija olisi tutkinut ilmanvaihdon merkitystä ja energian kulutusta samana aikana. Hänen ilmoituksensa ihmiskunnalle osoittaisi, että jääkausi tulisi ennen pitkää ja nälänhätä, koska niin epätaloudellista ja energiaa tuhlaavaa on tuottaa tuolla tavalla ravintoa koko maailmalle. Kasvihuoneen ollessa tilapäisesti kylmillään kuukauden, voisi tuolta ajalta mukaan otetut lämpötilaluvut sotkea tilastot kokonaan. Mittareita on säädettävä mitattavalle asialle edullisemmiksi.  Kasvihuoneilmiö sekin: Kasvihuone on poissa.