1173181.jpg

Punaiset postin kirjeet odottavat sisältöä. Joulukortteja on tuunattu ja osoitteita etsitty. Kirjekuoria on värkätty ja valmiitakin on käytetty. Miksi moinen vaiva joka joulu? Kuka ansaitee saada minulta jouluksi tervehdyksen? Monina vuosina tuli tehdyksi oikein kirje, jossa kerroin vuoden tapahtumista ja lasten kasvusta ja tekemisistä. Vähitellen noista joulukirjeistä alkoi tulla eräänlaisia vastapalvelun odotusviestejä. Tietoisesti tai tiedostamatta tekstiin syntyi vastapalvelun odotusta. Koska minä nyt kerron näin paljon meidän vuodesta, niin kerrothan sinä omastasi, jookos.

Yhteen aikaan töissä ollessa kirje lähetettiin myös monille vuoden aikana tavatuille ei perheen, vaan vain minun kontakteilleni. Siitä tavasta osasin pian luopua. Olen tosin saanut monista seurakunnista, joissa olen vieraillut vuosien saatossa, joka joulu joulukortin. Mikä on sitten joulukirjeen tai joulukortin tarkoitus? Lähetänkö piippalakkitonttuja vetämässä lahjarekeä muistuttamaan kaupallisesta joulusta? Vai lähetänkö kynttilän palamassa tuomaksen tähden vieressä olkien keskellä muistuttamaan palovaarasta tänäkin jouluna? Kentien olisi hyvä lähettää tosi luminen maisema muistona menneiltä lumitalvivuosilta.

Niin, mutta-------------mikä olikaan joulun sanoma? Vielä voi jostain löytyä Jeesus seimessä -aiheisia kortteja. Varmasti  Itämaan tietäjistä on kortteja ja ainakin kirkkaasta tähdestä ja enkeleistä. Kenties ihan puhdas valkoinen kortti voisi kuvata joulun sanomaa parhaiten. Kuitenkin kertokaamme se toisillemme taas kerran tänäkin jouluna:

Meille ja -  teille on syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra.