Vanhuuseläkkeeni korotus on vuoden alussa 0,26 %! Tämän korotuksen eteen ei tarvittu lakkoilua eikä muitakaan työtaistelun muotoja. Mihinköhän sijoittaisin tuon tulevan korotukseni senttimäärän? Meitä vanhuuseläkkeellä olevia on vuosi vuodelta yhä enemmän. Nyt meitä lienee noin 22 % koko Suomen 16 vuotta täyttäneistä ihmisistä. Keskimääräinen vanhuuseläke on tällä hetkellä alle 1300 € kuukaudessa.

Suomen väkiluku on Tilastokeskuksen arvion mukaan vuoden 2009 lopussa 5 351 300. Vuonna 2009 arvioidaan syntyvän 60 100 lasta. Noista kaksi on meidän lastenlapsia. Eläkkeittemme maksajia on siis luvassa lisää.

Vuosittainen tilastointi huipentuu juuri vuodenvaihteeseen. Nykyisten tietokantojen ansiosta tilastointi on mahdollista lähes reaaliajassa. Työelämäni aikana tein omasta työstäni ja työhöni liittyvistä tapahtumista kalenterissa olevan tilaston, joka oli heti vuoden vaihteessa valmis. Vilkaisin kuluneen vuoden kalenteriani, siis taskussa tai pöydällä pidettävää ja huomasin, ettei merkintöjä juuri ollut. Useimmin toistuvat minun aikaani koskevat sanat olivat: terveysjumppa, seniorikokit, lääkäri, parturi, hammaslääkäri, ihopoli sekä omien että lastemme vierailujen ajankohdat.

Täällä blogissani ovat tietokoneen ääressä vietettyjen hetkien päivät ja kellonajat poimittavissa. Kenelleköhän lähettäisin laskun tästä 'työajasta'?