601988.jpg 601989.jpg 601987.jpg602390.jpg

Kameran kanssa liikkuessa tulee eteen milloin mitäkin. Jälkeen päin sitä sitten miettii kuviensa ottamisen tarkoitusta. Koivun kasvaminen vanhan kannon päälle on luonnon ihmeellinen oikku tai viritys. Juuret kiemurtelevat kannon ympärillä ja ovat olleet siinä alusta pitäen. Tämän ilmestyksen ohi olen kulkenut satoja kertoja kiinnittämättä sen enempää huomiota kantoon tai koivuun. Kunnes eräänä aamuna huomasin tämän, kun puolisoni näytti sen minulle.

Korkean lasiseinän alta olen mennyt ja tullut en satoja, mutta kymmeniä kertoja. Vasta kun minulla oli kamera mukana ja katselin pilviä, huomasin tämän julkisivun ja jäin miettimään, onko tämä kaunis vai ruma. Kauniilla säällä kaunis ja rumalla säällä ruma, niin sen täytyy olla.

Ulkoilureitillä tulee kuljettua yleensä aina samaan suuntaan, mutta kun suuntaa vaihtaa avautuu eteen aivan uudenlaisia näkymiä, maisemia, ihmeellisiä luonnon muovaamia taideteoksia. Yllätyksiä löytyy uusien reittien varrelta. Nämäkin autonromut ovat omakotitalon vierellä lähellä lenkkipolkua. Aikanaan "kauniit" autot ovat ruostuneet rumiksi.