Jokakeväinen haravointi pihamaalla voi tuoda monenlaisia yllätyksiä. Liian aikainen haravointi poistaa kasveja juurineen ja aikaisempina keväinä kukkineet luonnon omat villit kukat eivät kukikaan tänä keväänä. Turha niitä on odotella kun ahkera haravoija eliminoi ne. Kevyellä kädellä piti haravoida myös sammaloitunut nurmikko. Vihreys poistuu sammalten myötä. Kesällä on helppo leikata sammalta. Siis ei tarvitse leikata ollenkaan. Joidenkin mielestä sammal ei ole pihakasvi. Naapurustoissa jokaisella on oman mielensä mukainen pihapläntti. Joku työntelee kesällä käsivoimin muutaman neliön nurmikon. Toinen käyttää samanlaisella alueella moottorileikkuria ja akkukäyttöistä trimmeriä.

Veikkauksessa ja arpapeleissäkin haravajärjestelmillä on käyttöä. Tuossa haravoinnissa tulokset saattavat jäädä aika vähiin. Joskus pitää etsiä eksyneitä haravoimalla lähialueet. Haravoita tuskin kenelläkään on mukana, mutta kuulo- ja näköaisti toimivat haravan korvikkeina.

Haravointia voi harjoittaa myös verkossa. Taitavasti laaditut hakukoneet suorittavat haravoinnin ihan itsekseen. Pitää vaan määritellä haun tarkka kohde.

Laaja haravointi (broad harvesting, broad crawling): Kerätään suuria määriä dataa määritellyllä laajuudella – valintaa toki on tässäkin tavassa! Yleensä ilman yksittäisiä arkistointilupia = oikeutus yleensä lainsäädännössä) esim. maa-domain tasolla (fi, se, fr...)

Haravoinnin tuloksena voi löytyä työtoveri - useampikin - kaukaakin:

80838.jpg80854.jpg80877.jpg