Happy Anniversary 35
Mitä on mielessä pienellä pojalla, kun kuulee isän ja äidin olevan naimisissa? Pieni poika miettii ja kysyy: "Onko sinne pitkä matka?" "Varmasti ihan mukava paikka se Naimisi saattaa olla. Sinne voi olla pitkä matka, mutta se voi olla lähelläkin."
Jostain kumman syystä sanontaa: olla naimisissa, käytetään negatiivisia asioita kuvaamaan. Onko naimisissaolo niin ikävä ja synkkä asia, että siitä on tehty yleisilmaus lähes kaikelle ahdistavalle ja rajoittavalle ja vangitsevalle. Kun joku sanoo olevansa naimisissa jonkin asian kanssa hän ei suinkaan tarkoita olevansa mukavassa vapaaehtoisessa sopimussuhteessa, vaan päin vastoin. Naimisissa ollaan kuin nalkissa, kiikissä, jumissa, ansassa, pulassa, pois pääsemättömissä. Miksi näin?
Naimisissa siis avioliitossa vaimon tai miehen kanssa ollaan vapaaehtoisessa, luottamuksellisessa, kaiken jakavassa, turvallisessa, lämpimässä, auttavassa, armollisessa, hyväksyvässä, rakastavassa, pehmeässä, intiimissä, suojatussa, tukevassa, vakaassa, silmiin katsovassa, ihonmyötäisessä - tandemissa.
Olen ollut naimisissa kaikista maailman ihmisistä minulle rakkaimman ja ihanimman ja sopivimman kanssa 35 vuotta. En siis olekaan "naimisissa" olen avioliitossa.