985920.jpg

Olen sen verran matkustanut laivalla ja lentokoneella, että tiedän, mitä terminaali tarkoittaa. Niin luulin. Huomasin kuitenkin googlen tietävän enemmän. Terminaali on elokuva. Hakusanalla terminaali, löytyi 40 yritystä 20 toimialalta. Terminaali on Oulun Tietoteekkarit ry:n virallinen kiltalehti ja pää-äänenkannattaja. Terminaali on Porvoon keskustassa oleva lasten monitoimikeskus.

Kuvien puolella etsintä tuotti 7 tulosta. Tietokoneiden ihmemaassakin ovat terminaalit: GNU Screen on apuohjelma, jolla luodaan virtuaalisia terminaaleja toisten ohjelmien käyttöön. Virtuaaliterminaalissa toimivat ohjelmat eivät tarvitse fyysistä terminaali-ikkunaa toimiakseen, vaan ne voivat olla myös taustalla piilossa. Ohjelma itse ei edes tiedä, onko sillä yhteys fyysiseen terminaaliin vai ei. Screenissä voi luoda useita virtuaaliterminaaleja (ikkunoita).
"Näppäimillä Ctrl-a ja c avataan uusi terminaali ja käynnistetään käyttäjän oletuskomentotulkki. Terminaaleja voi avata useita, ja niiden välillä vaihdetaan painamalla Ctrl-a ja tämän jälkeen ikkunan numero, esimerkiksi Ctrl-a ja 2. Jokainen virtuaalinen terminaali toimii ihan normaalisti, vaikka se ei näkyisikään ruudulla."

Terminaali on jonkin asian päätepiste ja samalla toisen asian alku. Sairausten hoidossa edetään ennen kuolemaa terminaalivaiheeseen. Terminaalivaihe = lopullinen, kuolemaan johtava sairauden vaihe. Tuo vaihe voi olla todella lyhyt tai sitten tuskallisen pitkä. Kuolevan kipuja yritetään poistaa kipulääkkeillä, joihin potilas yleensä kuoleekin.

Äidilleni kävi ilmeisesti niin.