1283667339_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Edellisen postaukseni vanha kuva ja oheinen perhepotretti olivat samassa albumissa. Tämä minulle täysin vieraita ihmisiä esittävä kuva antaa aiheen mielikuvituksen laukkaamiselle läpi vuosikymmenten. Oletan kuvan kuuluvan jollakin tavalla isäni äidin tai tämän veljen elämään.

Mummoni oli 1800-luvulla syntynyt ja hänen nuorin veljensä 19 vuotta myöhemmin. Tämä isäni eno kaatui sodassa, jossa myös isäni haavoittui. Mummoni tiedän kiertäneen piikana kartanoissa nuoruudessaan. 28 vuotiaana, juhannuksen tienoilla, isäni sai alkunsa ja syntyi aikanaan isättömänä, äpäränä.

Mahtaneeko tuosta kuvasta löytyä isoisäni? Olen tavannut hänet lapsena ja istunut hänen polvellaankin, äitini kertoman mukaan. Aikuisena kävin sattumalta seurakunnan kirkkoherran kanssa hänen kodissaan sairasvuoteen äärellä veisaamassa yhden virren ja rukoilemassa sairaan puolesta.

Kuva voi olla myös "oikeista" sukulaisistamme, jotka ovat jääneet minulle vieraiksi. Näin iän kertyessä sitä alkaa yhä enemmän miettiä, mistä sitä onkaan peräisin, kun on tällaiseksi tullut. Onko maailmassa enemmänkin tätä DNA lajia.