1058709.jpg
Kaksi vuotta olen sairastanut käsittämätöntä ihotautia, jota ei ole diagnosoitu, mutta hoidettu kortisonilla. Nyt yllättäen sain pienet tulehtuneet näppylät laajenemaan parin neliösentin suuruisiksi. Seuraava tarkastus olisi ollut tammikuun lopussa, mutta  märkivät arvet saivat minut kyselemään aikaisempaa tarkastusajankohtaa ja se järjestyi heti. Ei tarvinnut esitellä lääkärille mikä minulla on, kun hän näki selkäni ja käsivarteni.

Hän halusi tehdä näppylöistä kartan. Sanoin, että on minut kuvattukin ja kuvat ovat kai muistissa serverissä. Uusia kuvia ei otettu vaan nopea viivojen vetely ihmiskehon kuvaan etu- ja takapuolelle. Ympyrät vielä isojen laikkujen kohdalle ja reseptien kirjoittamisen kimppuun. Samat lääkkeet sain kuin vajaa kaksi vuotta sitten. Nyt syödään 200 antibioottitablettia ja katsotaan miten munuaiset ja maksa kestävät. Toivottavasti jotain tapahtuu myös ihon suhteen. Nyt olen jo kyllästynyt koviin kyhmyihin joka ruven alla. Osittan oma syyni: Raavin ruvet rikki ja bakteerit pääsevät jylläämään haavoissa.

Tämä lääkäri oli jo toinen ulkomaalainen, joka antoi oman lausuntonsa. Aiemmin kaksi suomalaistakin ihotauteihin erikoistuvaa käkkäräpäätä on kantanut omat kortensa epikriisieni kekoon. Ensi viikolla perehdytään uniapneani olotilaan. Onko uniapneallani ja ihosairaudellani yhtymäkohtia?