22427.jpgSananjalan periaatteisiin kuuluu sanoilla leikkiminen. Osa-aika on käsitehirviö, jonka merkitystä en vielä täysin tunne. Ilmeisesti sen tarkoitus on erottua työajasta, koko ajasta, puoliajasta ja väliajasta. Kun aikaa puolitetaan tai jaetaan osiin, niin täytyy pätkiä sitä tarpeen mukaan. Välillä kuvittelin voivani jakaa ajan pituussuunnassa halki ja käyttää samasta ajasta osan vapaasti itselleni ja osan työhön palkallisesti. Tämä on kuitenkin mahdotonta. Ajan halkaisu ei onnistu.
Kun olen useamman vuoden ollut osa-aikaeläkkeellä, niin tiedän jo kokemuksesta, että työajan löysät ja eläkeajan tiukat - tai päinvastoin - ovat yhtenä vyyhtenä sekaisin jokapäiväisissä puuhasteluissa. Ellen tietoisesti erota päivästä tai viikosta osaa ajasta omaan käytöön, olen koko ajan työajalla. Ajatusten siirtäminen jostain keskeneräisestä tai ratkaisemattomasta projektista vapaalle ei onnistu. Vapaalle pääsee vain tekemällä jotain sellaista, joka mielenkiinnossa ja intensiivisyydessä voittaa työasiat. Aivoille tulee antaa niin mielenkiintoisia virikkeitä ja tunteille sellaista mielihyvää, että työ ja siihen liittyvä unohtuu ja peittyy kulloisenkin hetken huuman alle.
Tekisi mieli sanan mukaisesti päästää osa-aika eläkkeelle. Jäljelle jääneen ajan käyttäisin sitten mieleni mukaan. Osan sitä jakaisin kanssasi.