Ihmeellinen ilmaisu. Tarkoittaneeko se sitä että keuhkot eivät enää juuri toimi. Kylkiluut ovat muuttuneet joustamattomiksi. Kumartuminen ei enää onnistu. Kylkiasentoon ei voi sängyssä kääntyä. Luupiikkjä on ranka täynnä. Parempi on kuolema kuin elämä.
Vai onko se sitä, että kuivakka ihminen narisee kaikesta mahdollisesta. Piikkejä on joka paikassa ja ne pistävät sisällepäin ja ulospäin. Omat sanomiset ja tekemiset raapivat sekä itseä että läheisiä. Sanaakaan ei voi suusta tulla ilman narinaa. Kuivuus vain pahentaa tilannetta. Häneen ei voi koskea kukaan, koska kosketus voi katkaista uuden pinnan - rottinkipinnan.
Vai onko se sitä, että huolimatta muista ihmisistä ja heidän sanomisistaan rinta rottingilla voidaan mennä ohi ja yli kaiken tunteisiin liittyvän. Mikään ei enää kosketa, satu, tunnu. Rinta rottingilla ollaan itsemme herroja eikä kumarreta kuuluisuuksia tai auktoriteetteja. Rottinki on taivutettu rinnan muotoon ja punottu panssariksi kaikkea ulkoista uhkaa ja valtaa vastaan.
21418.jpg21419.jpg
Korihuonekalujen pääraaka-aine on Indonesiassa kasvannut rottinki. Rottinki on okainen palmu, joka kasvaa yksittäisinä runkoina tai ryhmittäin ja jonka työstäminen huonekalujen raaka-aineeksi on pitkä prosessi.
Rottinki tykkää kosteudesta ja pysyy hyvänä parvekkeella kesän. Talven kuivuus varsinkaan kerrostalossa ei ole hyväksi. On hyvä käyttää kukkapöydät ja tuolit lämpimässä suihkussa, jotta ne pysyvät notkeina ja narisemattomina.