Miten työn päivää voisikaan paremmin viettää kuin tekemällä työtä. Muinoin maaseudulla asuessani maanviljelijät intoutuivat vappuna kyntämään ja karhimaan peltojaan lähellä maantietä. Heille vappu oli suomalaisen maamiehen työpäivä. Meidän perhe kuului työläisiin tai paremminkin yrittäjiin. Olihan meillä puusepänverstas, josta saimme elantomme omalla työllämme. Vappuna emme olleet verstaalla töissä vaan koululla juhlissa. Siellä saimme simaa ja tippaleipiä ja hengenravinnoksi harmooni- ja viulumusiikkia sekä jokunen runo ja yksinlaulukin kuului ohjelmistoon. Työväen vappupuheita siellä ei pidetty.

Ylioppilaiden juhlana vappu on minulla ollut ohjelmassa vain muutaman kerran . Yleensä olen ollut töissä ympäri Suomea milloin minkin seurakunnan ohjelman suorittajana. Joskus on pidetty joku leirikin vappuna. Kerran olen marssinut vappuna hyvän mielen osoituksessa.  Avioparina olemme ainakin kerran olleet torilla valkolakit päässä syömässä munkkeja, jotka naapurin mies osti. Monet vaput menivät kesäpaikalla käymiseen. Autolla ei sinne päässyt perille asti vappuna, mutta loppumatka sujui jalan. Pitihän sitä käydä tarkistamassa talven tuhot. Kerran osuttiin murtomiesten jälille ja piti soittaa poliisi paikalle. Vapun työpäivä siitä tuli heillekin.

Tänä vappuna olen oikein kirjaimellisesti viettänyt suomalaisen työn päivää laittamalla varaston seinälle vanhat keittiökaapit . Etu- ja takapiha ovat purkutavaraa pullollaan ja odottavat kaatopaikalle vientiä. Vappuna se ei onnistu, kun kaatopaikalla vietetään vappua ja vapaapäivää.

Hyvää vappua sinulle.