Wille-piispa oikein järkyttyi 14.5. ilmestyneen SS:n mukaan Perus-Penan kysymyksestä. Mitä Pena sitten kysyi? Pena kysyi eduskunnassa 12.5. vapaamielisyyden rajojen olemassaolosta: "Missä menevät vapaamielisyyden rajat? Kysyn, onko pelättävissä, että maailmalla aletaan esittämään vaatimuksia siitä, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa? Hollannissa puolestaan on puuhattu pedofiilien omaa puoluetta. Suomalaiset tosin reagoivat asiaan perustamalla adressin, jossa vaadittiin kyseisen puolueen kieltämistä. Yli 170 000 suomalaista on kirjoittanut nimensä adressiin. Missä siis menee vapaamielisyyden raja? Missä menee raja, jolloin voimme huutaa seis, tai oikeammin, milloin meidän kansanedustajien pitää huutaa seis? Ehkä se raja menee siinä, kun kansan valitsemien edustajien omatunto alkaa öisinkin soimata."

Hauveliavioliittoon puututtiin ja Pena sai luvan vastata: "Mitä sitten tuli tähän, miten viittasin tähän koira-asiaan, niin kysynkin, milloin tullaan vaatimaan, että voidaan avioitua koiran kanssa. Tämä oli kysymys, koska vapaamielisyydessä menee tämä yhteiskunta niin pitkälle, että tältähän voi odottaa mitä vain."

Vihreä-Oras puuttui asiaan kysymällä hänkin: "Kysyisin ed. Oinoselta, kuka tarkalleen ottaen on esittänyt ihmisen ja koiran avioliiton sallimista?"

Asian vierestä puhuminen on yleistä eduskunnassa. Toimittajat kommentoivat haluamiaan kysymyksiä omien värilasiensa läpi tai lasiensa maksajan silmillä katsoen. Wille-piispan kommentti SS:ssa puolen sivun kokoisine rintakuvineen osoittaa minun mielestäni selvän poliittisen kannan ilmausta SS:lta. Wille-piispan saaminen Perus-Penaa kommentoimaan ohjaa kansalaisten mielipiteitä PS:a vastaan. Onko Wille-piispa ollut liian kauan julkisuudesta poissa, koska hän tarvitsee näin näyttävästi näkyvyyttä. Ovathan ne presidentin vaalitkin taas tulossa!

Kysynkin: "Eikö voida esittää kysymyksiä ilman, että niistä tehdään kysyjän omia mielipiteitä asiasta kuin asiasta? Saisiko joku toimittaja kaivetuksi esiin listan niistä kansanedustajista, joiden omatunto soimaa heitä öisin?"