Marraskuun 10. päivä klo 17 viime vuonna kompastuin ja polvilumpio meni kolmeksi kappaleeksi.

Polvilumpio kasattiin kokoon kahdella rautapuikolla ja puolella metrillä ohutta rautalankaa, jota kieputettiin kahdeksikon muotoon rautapuikkojen päiden ympäri ja lumpion päälle. Tällä konstilla homma hoitui ja lumpio luutui aikanaan.

Talvella toinen puikoista alkoi liikkua ja kohosi toista senttiä ylöspäin ja näytti pyrkivän nahan läpi ihmisten ilmoille. Käsky kävi: Raudat poistetaan. Leikkausjonon jatkoksi vain ja odottelemaan kutsua.

30.5. pääsin poistattamaan sidelangat ja kaikki raudat. Tunti kymmenen minuuttia makasin leikkauspöydällä ja juttelin kuuden muun leikkaussalissa olleen kanssa. Enimmäkseen puheenaiheena oli minun matala syke. Puudutuksen alettua vaikuttaa syke oli vajaa 40.

Langat olivat jo tiukassa pinteessä, mutta yksi kerrallaan ja pieninä pätkinä ne napsittiin pois ja nyt olen taas raudaton mies.

Lähes seitsemän kuukautta polveni oli noiden lankojen sitomana ja vapautui kesäksi kuin vasikat laitumelle. Nyt on kova halu liikkua ja mennä enemmän kuin on sallittua. Ottamalla kipulääkkeitä ei kipuja tunnu olevan. Liiat menohalut kuulemma poistuvat kun/jos joku vaihtaisi kipulääkkeeni kalkkitableteiksi

- salaa.