902539.jpg
Lapsuudessani kilpaa urheilleena en muista suorittaneeni koskaan tyhjennysharjoitusta. Nykyisin maratonia työkseen harrastavat panostavat suorituskuntonsa maksimoimiseen tieteellisen tarkasti. Elimistöstä täytyy poistaa lähes kaikki mahdollinen sinne kertynyt, jota hiilihydraattia saadaan tilalle. Minulla on ollut haaveena saada tyhjennettyä vatsan kohdalta sinne kertynyttä rasvaa niin paljon, että vyötärön ympärys olisi 94 cm. Olen onnistunutkin viimeisten kuukausien aikana yllättävän hyvin. Syy, miksi juuri nyt vatsa pienenee on osittain arvoitus. Vuosi sitten ei tapahtunut vielä mitään, vaikka yritin "tyhjennysharjoituksin" saada painoa alas ja vatsaa sisään.

Teoriassa tiedän, mitä pitäisi tehdä, mutta käytäntö ei toteuta teorioitani. Yhdessä asiassa olen edennyt: En syö enää niin paljon kuin ennen! Aika yksinkertainen tyhjennysharjoitus, joka toimii. Rusinoiden ja pähkinöiden syömisen vähentäminen on myös auttanut. Kenties ratkaisevinta on ollut ruumiin rasittaminen suorittamalla kesäpaikkamme tyhjentämistä - tyhjennysharjoitus sekin! Jotta kesäpaikalta tuotavat tavarat mahtuisivat kaupunkiasuntoomme ja varastoomme, on täytynyt tyhjentää asuntoamme ylimääräisistä huonekaluista. Tavaroiden siirtelyyn paikasta toiseen ja takaisin sekä kyykyyn ja ylös pakkoliikeiden ansiosta on housun vyötä pitänyt kiristää jo kaksi reikäväliä.

Kaiken taustalla kummittelee tyttären kanssa lyöty veto painon hallinnasta ja kunnon kohottamissta vuoden aikana. Jos kaikki jatkuu saman suuntaan, mitä viimeinen kuukausi on osoittanut, voitan vedon. Mistähän me löimme vetoa? Kun vielä muistia saisi ostettua lisää, niin...