15 yötä joulupäivään
293599.jpg
Nyt syttyy toinen kynttilä.

Toiseksi tärkein kirkko minulle on vihkikirkkoni, Lovisa Charlottan kirkko. 36 vuotta sitten se oli valkoinen. Vuonna 1995 se sai nykyisen värinsä. Suurimmat muutokset tähän v. 1796 rakennusmestari Matti Åkergrenin rakentamaan kirkkoon tehtiin v. 1900. Sisäviisteinen tasavartinen ristikirkko muutettiin silloin itätornilliseksi poikkilaivaiseksi pitkäkirkoksi. Åkergrenin rakentaman kirkon paanukatto oli aumattu ja ristiharjalta nousi pienehkö kattolyhty. Alttaritauluna kirkossa on Felix Frangin 1912 maalaama Voittava Kristus eli Ristiinnaulittu. Saman alttaritaulun hän maalasi 10 kirkkoon.

Kuvassa on anoppini kanavatyönä tekemä taulu tästä kirkosta.

Hääpäivämme oli helluntaiaatto. Pappi oli tulossa kaukaa etelästä. Seurakunnan oma kirkkoherra oli varalta paikalla. Kun tuttu pappimme saapui varttituntia ennen alkamisaikaa, hänen silmälasinsa sanka oli poikki ja tarvittiin sähköjohdon eristysteippiä liittämään sanka. Lisäksi papille tuotiin vesilasi ja kaikki oli valmista.

Papin vihkipuheesta en muista mitään, mutta se on kasetille tallennettuna ja voin sen halutessani kuunnella. Ehkä teen sen 40 vuotishääpäivänämme.