Berliinin olympiastadionilla meneillään olevissa  lihasten palvontajuhlissa on myös radio- ja TV-selostajilla omat hehkutuskilpailunsa. Jottei mitään menisi ohi tai jäisi huomaamatta on kutakin tapahtumaa selostamassa 3-4 sukkelasanaista miestä.  TV-ohjelmassa täytyy tietysti olla myös kisastudio ja siellä katseet vangitseva nainen. Joka päivä on oltava uusi rooliasu ja mielellään syvään uurrettu. Kaipa se lohduttaa kiukuspäissään olevien katsojien mieltä. Miksikö kiukuspäissään eikä vain päissään? No tietysti pitkälle vietyjen ennakko-odotusten hehkuttamisten vuoksi. Hehkutusta on ollut niin paljon, että suomalaissuorittajien tulos on lätsäyttänyt tunnelman kerralla kiukkuun asti.

Kisat ovat vielä kesken ja hehkutus jatkunee. Vanhojen dieselmoottoreiden käyntiinsaamiseksi niitä piti kunnolla hehkuttaa ja sitten startattiin moottori käyntiin. Ei urheilu ole ainoa mediassa oleva hehkutuskilpailu. Oma lukunsa ovat olleet kaikki vaalit. Ennakolta pitää yrittää arvata kansan tahto ja ehdokkaiden mahdollisuudet selvitä. Ilman ennakko-odotuksia ja galluppeja kansa saattaisi vaikka äänestää väärin. On siis luotava sellainen mielipideilmasto, joka saa satamaan oikeiden ehdokkaiden laariin kannatusta. Ennen vaaleja nämä oikeat ehdokkaat ovat saaneet kannatuksensa kuka mistäkin rahastosta ja ties millaisilla reunaehdoilla.

Onneksi on Suomessa vielä niitäkin lainvalvojia ja syyttäjäviraston suoraselkäisiä ihmisiä, joita omaan pussiin keränneiden on syytä pelätä. Tietenkään ei ketään pidä tuomita ennen oikeuden päätöstä, mutta kun kaikki pyritään ennakkoon näkemään, tietämään tai arvaamaan oikein, niin hehkuttajat saavat tuulta myllyyn ja bensaa liekkeihin jo epäiltyjen ns. rikollisten reposteluista. Hehkutusten vuoksi tavallisista uutisaiheista ei ole mihinkään, vaan tarvitaan sensaatio. Joskus käy kuitenkin niin, että hehkuttamiseen kuluu kaikki virta ja liikkeelle ei päästä kuin työntämällä, jos silloinkaan.

Joskus hehkutus osuu kohdalleen ja sitä seuraa jopa räjähdys. Ovatkohan suomalaiset keihäsmiehet ladattu räjäyttämään toivottu ja odotettu täyspotti: Kolmoisvoitto MM kisoissa? Sitä odotellessa - hehkutetaan lisää.