1431475.jpg
April lienee tarkoittanut alkamista ja huhti kuusten kaskeamista, mutta molemmat ovat kevään keskellä olevia aikoja kalenterissamme. Pitkän Suomen helmoissa ja hiuksissa on meneillään kovin erilainen kevät. Täällä lanteiden ja pakaroiden seudulla on pari viikkoa sitten tullut talvi hävinnyt ja likainen lumimassa on vielä jäljellä. Sulaneesta lumesta on tulvinut rivitalon pihoille isot lammikot. Joku kulkee kuivin jaloin vain lankkujen yli kotiinsa.

Muuttolinnut, ne jotka muuttivat pois, alkavat palailla takaisin. Enää ei tarvitse katsella vain bussin taakse maalattuja joutsenia, vaan sulissa vesissä on siipiään lepuuttelevia joutsenia siellä täällä. Sunnuntain automatkallani (500 km) näin niitä kolmessa sulassa. Oman pihan kukkapenkit työntävät tulppaaneita esiin. Peittelin niitä pehmeällä lumella, että vartoisivat vielä viikon. Raparperipenkin päältä taas madalsin lumipenkkaa, joka oli tullut katolta pudonneesta lumesta. Ensimmäinen talvi noilla kasveilla keittiön ikkunamme alla.

Pöly ja pienhiukkasten täyttämä ilma ovat varma kevään merkki täällä ´suurkaupungissa´. Myöskin lasten paljaat päät ja kädet sekä polkupyörät ja skeittilaudat kertovat kevään tulleen. Myös naapurin moottoripyöräduo tullee kohta esiin. Nyt on vielä heidän pihalla liikaa lunta.

Pääsiäisaikaa saamme viettää helluntaihin asti. Kunpa Jeesus ilmestyisi yli viidelle sadalle meidänkin keskellämme. Olisiko silloin helpompi uskoa ylösnousemukseen?