Kansallisena veraanipäivänänä sain osallistua Kuopion Yliopiston massiiviseen MOM-tutkimukseen. (MOM = Metabolinen Oireyhtymä Miehillä). Sisätautien klinikan laboratorioon kootaan 7000 miehen tiedot MOM-tutkimuksessa. 12 tunnin paaston jälkeen ollaan sokerirasitustestissä ja mitataan rasvaprosentti, otetaan kolme verikoetta, tehdään verenpainemittaus, mitataan pituus, paino, vyötärön ja lantion ympärys ja kerätään virtsaa 4-6 tuntia.

Mukavassa juttuseurassa väliajat kuluivat rattoisasti. Ongelmia tuli vasta lähes kotona, kun kaupassa alkoi syömättömyys ja juomattomuus heikottaa ja huimata. Kauppaostokset sain tehtyä ja kotiinkin päästiin ja syömään. Niin paljon heikotti kaiken jälkeen. että päiväunet piti ottaa. Nyt on olo kuten yleensä ja tekstiäkin syntyy.

Pitkällään ollessa pidin TV:n auki ja katselin tai kuuntelin osan Kansallisen Veteraanipäivän juhlasta Helsingin Jäähallista. Kansallista veteraanipäivää on vietetty Lapin sodan päättymisen vuosipäivänä 27.4. vuodesta 1987 lähtien. Nukuin kesken kaiken enkä kaikkea kuullut. Heräsin yhteiseen Maamme-lauluun.