Merellinen riisisalaatti (myös yksin kuvassa),
Juusto-kinkkusalaatti,
Suolainen kääretorttu,
Helppo lohivoileipäkakku ja
Basilika-tomaattihyrrät.
Näistä osallistuin tekijänä vain kahteen:
MERELLINEN RIISISALAATTI
5 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
200 g ravunmakuisia surimipuikkoja
2 kpl tomaattia
pala purjosipulia
1 omena
Kastike:
1 prk kermaviiliä tai ranskankermaa
½ tl sitruunapippuria
silputtua tilliä
piparjuuritahnaa
Koristeeksi:
lollo rosson lehtiä
sitruunaa, tilliä, surimipaloja
1. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää riisi ja keitä kannen alla kunnes riisi on kypsää. Jäähdytä riisi.
2. Paloittele surimit, tomaatit ja omena. Silppua purjo. Sekoita riisin joukkoon.
3. Mausta kermaviili sitruunapippurilla, silputulla tillillä ja varoen piparjuuritahnalla. Sekoita kastike salaatin joukkoon.
4. Laita laakean vadin reunoille salaatinlehtiä, esim. lollo rossoa. Kaada salaatti keskelle.
5. Koristele esim. sitruunalla, tillillä ja surimipaloilla.
BASILIKA -TOMAATTIHYRRÄT
½ pkt Isoja Lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte:
1dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
½ prk (100 g) valkosipuli tuorejuustoa (tai ruohosipuli, yrtti tms.)
2 - 3 tl basilikaa
Voiteluun: muna
Pinnalle: pinjansiemeniä
1. Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 30 x 40 cm:n kokoiseksi levyksi.
4. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi esimerkiksi saksilla.
5. Notkista tuorejuusto ja levitä se taikinalevylle, jätä yläreunasta noin sentti ilman täytettä. Ripottele tomaattikuutiot ja basilika juuston päälle.
6. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi, nipistä saumakohta hyvin kiinni. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 1½ cm:n viipaleiksi. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.
7. Voitele munalla ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Kommentit