Kukkamaljakossa pellava on ajaton koriste, mutta olisiko pellava syötynä hyödyllisempi kuin katseltuna. Öljynä pellava on monikäyttöinen tuote. Kuituna se tunnetaan jo 10000 vuoden takaa Mesopotamiasta. Voisinkohan minäkin paremmin, jos söisin pellavaa?
0,75 dl pellavansiemeniä tai
1 dl pellavarouhetta
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
5 dl vettä
1 tl anista
2 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 dl ruisjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
Kokonaiset pellavansiemenet menevät ruansulatuskanavien kautta kokonaisina läpi, mutta rouhittu siemen ja öljy imeytyvät elimistöön. Pellavaöljyn vaikutusta ihoon en tunne, mutta hamppuöljy pitää ihon nuorena ja sileänä ainakin puolisollani.
Kommentit