1239250714_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1239250800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jopa 200 moskeijaa saattaa osoittaa väärään suuntaan rukoilijoille, paljastaa brittilehti Daily Mail. Ongelma havaittiin, kun tarkkanäköiset tarkastelivat moskeijoiden kohdistusta kaupungin uusien pilvenpiirtäjien katoilta. (Uusi Suomi 7.4.09)

Muslimien rukous suoritetaan aina Kaaban suuntaan, joka on Mekassa. Se on rukoussuunta, Qibla, missä päin maailmaa ollaankin. On olemassa erityisiä qiblakompasseja, joiden avulla helposti voi selvittää suunnan Mekkaan päin. Rukoussuunta antaa olemassaololle "suunnan" sekä kirjaimellisessa että symbolisessa merkityksessä. Siihen suuntaan rukoillaan, teurastettavat eläimet käännetään siihen suuntaan, muslimit haudataan kasvot Mekkaan päin, moskeijat rakennetaan Mekkaan suunnatuiksi.

Missä päin on Jumala, joka kuulee rukoukset? Juutalaisille Jumalan asunto oli Ilmestysmajassa ja myöhemmin Salominin temppelissä. Kristityillä Jumalan asunto on sekä taivaassa että ihmisen sydämessä. Jumalaa rukoiltaessa tulee kääntyä sekä ulospäin kohti taivasta että sisäänpäin kohti omaa sisintään.

Syntisen rukous: "Isä, minä olen tehnyt syntiä Sinua vastaan. Uskon, että Jeesus kuoli ristillä minunkin puolesta ja sovitti verellään syntini. Anna anteeksi kaikki pahat tekoni, ajatukseni, kaikki syntini ja pese minut puhtaaksi Jeesuksen verellä. Isä, ota minut omaksesi. Jeesus tule minun herrakseni ja Vapahtajakseni. Tule sydämeeni asumaan. Annan elämäni sinulle.Kiitos, että annoit anteeksi kaikki syntini ja teit minut vapaaksi. Kiitos sinun suuresta armostasi. Amen."