Kohta vuoden blogeissa kiertäneenä olen huomannut "salaseuroja" syntyneen sinne tänne. Muutamat kommentoivat toistensa tekemisiä ja odottavat saavansa palautetta ja kannustusta. Joku on jossakin vieraillakin nimimerkeillä (toisen nimissä) käynyt kokeilemassa sanojensa mahtia. Jokaisesta kävijästä jää seurattava jälki. Salaa sivua kurkistamassa käynyt ei olekaan käyntinsä jälkeen salainen vaan julkinen. Voidaanko nimimerkki haastaa oikeuteen törkeyksistään? Nimimerkin takana on juridinen ihminen. Hän kai vastaa nimimerkistään ja sen tekosista.

On suorastaan mukaansa tempaavan jännittävää joutua vierailulle jonkun sivulle - yllättäin. Satunnaisten blogien klikkaaminen blogilistalta johtaa milloin minnekin. Joskus tulee eteen iloisiakin yllätyksiä. Graafisen asun ja luettavuuden ulkoiset muodot panevat etsimään lisää silmälle miellyttäviä sivuja. Joskus tulee jopa luetuksi vieraan ihmisen vieraasta elämästä tuntemattomien tekemisiä. Koskettaviakin tarinoita tulee eteen.

Minä koen itseni tirkistelijäksi. Sitähän tämä on - toisaalta. Ihmissuhteet jäävät fantasia-asteelle. Tunnen itseni lähes riippuvaiseksi blogiholistiksi. Pitaisikö meille perustaa BB-kerhoja, jossa voisimme kertoa toisilleme miten minusta tuli b-holisti ja miten pääsin vapaaksi? Millaisia vieroitusoireita koen ja mistä saan apua blogittomana aikana? Mitä korvikkeita käytän aidon puuttuessa?

Suloisia salaisia selailuja ja sanailuja sinullekin sananjalan salaseuraajani.