Mikä on konkurssi? Sana on peräisin latinan sanonnasta concursus creditorum eli velkojien kokoontuminen. Concursus tarkoittaa yhteen juoksemista. 1700-luvulta saakka näin velkojat ovat kokoontuneet yhteen jakamaan keskenään velallisen omaisuuden maksamattomien velkojen takia. Lainanantajat jäävät tässä toimituksessa myös tappiolle.

Kreikkaa ollaan auttamassa pahimman velkakierteen yli. Kun Kreikka ei pysty maksamaan ottamiaan velkoja, niin miksi ihmeessä koko EU:n pitää antaa lisää lainaa ylivelkaiselle maalle? Jos kyseessä olisi jokin kansainvälinen liikeyritys, olisi viisainta antaa sen mennä konkurssiin. Silloin vain lainanantajat kärsisivät nahoissaan, eivät eri maiden veronmaksajat. Valtio tai kunta tai seurakunta ei ole konkurssikelpoinen. Eikä yksityinen ihminen, vielä. Raha tulee rahan luokse, sanotaan. Koronkiskurit ovat 'rikollisista' rikkaimpia.

Kristinopin ja islamilaisuuden opin ja etiikan mukaan lainaa voidaan antaa, mutta ilman korkoa. Näistä opeista ollaan kaukana. Kreikkaakin yritetään auttaa ottamalla itse lainaa pienemmällä korolla kuin millä sitä annetaan Kreikalle. Näin kuulemma saadaan varmasti omat pois. Voi mitä huijausta! Rahaliitto on vienyt EU:n ojasta allikkoon. Olisi pitänyt pysyä markkakannassa kuten Ruotsi kruunussaan.

Kreikkalainen kulttuuri on kuititonta harmaan talouden kulttuuria. Veroja kierretään ylintä johtoa myöten. Huijata saa, muttei saa jäädä kiinni. Niinhän Ateenan olympialaisissa menettelivät kreikkalaiset urheilijat. Eivät heitä puhtaampia pulmusia ole muutkaan 'urheilumaat'.

Kuka panisi ja saisi aikaan rahattomien vallankumouksen? Siihen kai tarvittaisiin lahjoituksina rahaa. Niin - onhan se jo tehtykin. Ihmiskunnan syntivelka on maksettu ja ilman rahaa tai hintaa jokainen on saanut oman osansa anteeksi. Mutta mitä iloa siitä on, kun sitä ei uskota.