Savusaunassa savun haju on mitä suloisinta tuoksua. Samoin vanhan riihen hirret ja lattialankut ovat keränneet itseensä ihanan savun tuoksun ja värinkin. Asuinhuoneessa ei nykykyaikana suvaita savun hajua. Pienikin hellalle kaatunut rasva tai ruoka-aine aiheuttaa savun pistävän hajun koko huoneistoon. Sitä saa tuuletella tunteja ennen kuin puhdas ja raikas tuoksu on takaisin huoneilmassa.

Kesäpaikkamme savuvahinkoa on alettu poistamaan, mutta vasta puhelimilla. Eräs firma oli jo tulossa, mutta, kun he saivat kuulla, ettei sähköä olle lähimaillakaan, he peruivat tulonsa. Olisivat tarvinneet koneellensa 5 vrk yhtäjaksoisen virran saannin. Agrigaattia ehdottelin, mutta he sanoivat, ettei se onnistu niin kauan, kun heillä ei ole tarpeeksi suurta polttoainetankkia omassa koneessaan.

Erilaisia pesuaineita on nyt kiikarissa, mutta mistään ei olla vielä saatu varmaa tietoa, millä aineella noki lähtee tuvan uunin sinkkipellistä ja tuvan maalatusta lattiasta. Kangaspäättysteistä sohvista saadaan painepesulla noen hajut pois. Voi siinä samalla tosin lähteä kankaatkin. Mattoja täytyy tuoda pesulaan pestäviksi yksi auton takakontillinen. Täkkejä ja vuodevaatteita ja tilkkupeittoja sekä tyynyjä lienee yksi takapenkillinen pesulaa varten. Ikkunaverhot pesimmekin jo itse.

Juhannusruusut tuoksut parasta aikaa ja niiden juurella haisee nuohoojan sinne heittämä tuhka.
Vanha totuus lienee totta: "Elämän tuoksu elämäksi, kuoleman haju kuolemaksi."