1270617989_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 7.4.2010 klo 8.30

Kahdessa viikossa ovat lumet sulaneet ja haihtuneet yli puoli metriä. Joka aamu huomaa maata paljastuneen lisää koivun juurelle ja teiden ja polkujen varsille. Vaahteran tukikeppikin näkyy jo lähes kokonaan. Edellisessä ikkunakuvassani 7.3. oli näkyvissä vain pahvilappu kepin päässä. Tänään aamulla tämä kuvan ottohetkellä oli sankka sumu. Järven taakse ei näkynyt eikä moottoritiellekään.

Lumen alta paljastuvat sekä hyvät ja kauniit asiat kuten kaikki kasvillisuus, mutta myöskin pahat ja rumat, kuten koiran kakat ja kaikki pois heitetty roskiin kuuluva. Myös aurauskaluston aiheuttamat vauriot tulevat esiin lumen alta. Hiekoitettuja lumia on siirretty pitkin talvea lingolla ja auroilla teiden varsille ja ojiin, missä ne nyt ovat likaisenmustina vuorina, kunnes lumi sulaa alta ja ympäriltä.

Naapuri on tapansa mukaan tehnyt kevättä ja kesää väkisin omalla pihallaan. Onpa jo kukkapenkin multiakin rapsuteltu haralla ja jokainen koivun irtolehti on poimittu pois masta rumentamasta kävelytien ja pihan väliin kasvatettavaa kuusiaitaa. Vieressä kävelytien takana ovat vielä kuitenkin yli metrin korkuiset lumivallit muistona talvisen pihan puhtaaksi kolaamisesta.

Naapuritontit ovat todella erilaisia ja eri henkisiä. Meidän "luonnonmukainen" takapiha saattaa ärsyttää naapuria yhtä paljon kuin minua viimeisen päälle leikattu ja "nuoltu" naapurin tontti. Talvella meidän pihaan sai sataa lumi vapaasti, kun taas naapuri poisti kaiken lumen heti koko etupihasta. Nyt luonto on tehnyt tehtävänsä ja meidänkin etupihan lumi alkaa olla lopussa. Kohta krookukset ja sinivuokot ja tulppaanit tunkevat esiin. Täällä takapihalla katolta tullut lumikasa säilyy kenties vappuun asti.