593534.jpg593573.jpg593564.jpg
Eilen illalla Nelonen näytti Epämiellyttävä totuus -dokumenttielokuvan. USA:n entinen varapresidentti Al Gore luennoi siinä maailman tuhoutumisesta, ellei tehdä jotain ja pian. Maapallon lämpötila kohoaa tulevina vuosina huimaa vauhtia. Gore on käynyt Suomessa viime syksynä. Hänen sanomastaan ollaan montaa eri mieltä. Jospa Gore onkin oikeassa! Ketä silloin syyttävät lastemme lapset, kun isovanhemmat ja vanhemmat eivät tehneet mitään maailman pelastamiseksi.

Raamatun ennustuksilla on ollut tapana toteutua aika ajoin. Joidenkin ennustusten toteutuminen kuitenkin tuntuu viipyvän. Milloinkohan toteutuvat Ilmestyskirjassa olevat Johanneksen saamat näyt? Johannes kuvasi näkemäänsä omassa ajassaan olevin käsittein. Hänellä ei ollut sanoja hiilidioksidi tai happi tai ilmaston lämpeneminen käytössään. Kannattaa kuitenkin lukaista mitä Johannes näki. Enkeli-sanan paikalla voisi olla vaikkapa luonnonilmiö.

Ilmestyskirjan 16. luvussa on maailman tuhoutumiseen viittaavaa tekstiä:
"Minä kuulin, kuinka temppelistä sanottiin kovalla äänellä seitsemälle enkelille: "Menkää! Tyhjentäkää Jumalan vihan seitsemän maljaa maan päälle.
Ensimmäinen enkeli lähti ja tyhjensi maljansa maan päälle. Silloin tuli pahoja märkiviä haavoja niihin ihmisiin, joilla oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.
Toinen enkeli tyhjensi maljansa mereen. Meri muuttui kuin kuolleen vereksi, ja kaikki meressä elävä kuoli.
Kolmas enkeli tyhjensi maljansa virtoihin ja vesien lähteisiin, ja ne muuttuivat vereksi. Minä kuulin, kuinka vesien enkeli sanoi: Vanhurskas olet sinä, joka olet ja joka olit, sinä Pyhä, joka annoit nämä tuomiot! He ovat vuodattaneet pyhien ja profeettojen verta, ja verta sinä panit heidät juomaan. He saavat ansionsa mukaan Sitten kuulin alttarin sanovan: Niin, Herra Jumala, Kaikkivaltias! Oikeat ja vanhurskaat ovat sinun tuomiosi.
Neljäs enkeli tyhjensi maljansa aurinkoon, ja aurinko sai vallan korventaa ihmisiä tulellaan. Ihmiset paahtuivat kovassa helteessä mutta herjasivat Jumalaa, jonka vallassa nämä vitsaukset olivat. He eivät kääntyneet, eivät antaneet kunniaa Jumalalle." etc.