Kyllä minua niin hävetti "leijonalauman" esiintymistä katsoessani eilen illalla TV:stä. Pojat olivat juhlineet (so. juopotelleet) yön yli ja saapuivat ilmiselvässä sivulaitaisessa yleisön ja kameroiden eteen ja vielä TV:n lähikuviin. Lentokoneesta alas laukeuduttaessa "poikaa" kannettiin kotiin ja eikös toinen kantajista astu tyhjään ja mene rähmälleen maahan. Silmäluomet lerpallaan ja silmäpussit harmaina annetaan lausuntoja kaikelle kansalle suorassa lähetyksessä.  Avokattoisella bussilla tuodaan "pentulaumaa" kohti toria ja kaljapullot huulilla ja käsissä tervehditään maassa olevia lapsifaneja.

Kaiken huippuna ilman estoja olevat "leijonan pennut" - ainakin pari heistä - lankeaa Emoleijonan (Tarjan) kaulaan. Äidillisellä ymmärryksellä Maanäiti vastaa halintaan ja laittaa pennut kauemmaksi vähin äänin. Olikohan Leijonaisiltä kadonnut mopo lapasesta, kun ei osattu tilannearviota tehdä leijonapentujen kunnosta. Taisi omakin kunto olla hakusessa kun arviokyky petti. Edellisessä 16 vuotta sitten olleessa juhlinnassa taidettiin olla enemmän katsojaystävällisiä ja otettiin lastenkin silmät huomioon. Kentien muistini pettää tai sitten TV-nauhotukset sensuroitiin ja vain kaikille sallittu näytettiin kansalle.

Leijonajuhlan televisiointi meni poskelleen, sillä ykköseltä ei esiintyjien äänentoisto pelannut eikä Maikkari kunnioittanut esiintyjiä vaan teki haastatteluja esitysten aikana. Loirin lauluvalinnat olivat ihan metsästä. Tuollaiselle lapsi- ja nuorisolaumalle olisi luullut Loirin valitsevan jonkin iloisemman laulun. Tuonen tuville tulemisesta ei tuossa hetkessä olisi tarvinnut laulaa.

Toivottavasti näistä epäselvistä maailmanmestareista ei leviä ympäri maailmaa videoita Suomen imagoa mustaamaan. On tainnut jo levitä.

Kiepautusmaalia vaan harjoittelemaan koko Suomen tuleva "leijonanpentukatras".