Unto Monosen tango Satumaa sai taas mainosta, ainakin täällä Pohjois- ja Ylä-Savossa, kun pastori Suokonautio ei saa laulattaa sitä Kiuruveden kirkossa 15.7. jumalanpalveluksessa. Viimeksi sama tango sai suuren huomion, kun virsikirjauudistus oli meneillään ja tangoa yritettiin liittää virsien joukkoon.

Monet osaavat tämän tangon ulkoa ja monilla siihen liittyy mitä ihmeellisimpiä muistoja. Mitä arvelette tästä laulajasta ja hänen halustaa olla mukana Satumaan esittäjien ketjussa? Jokaisella on oikeus olla esillä itsenään ja omalla nimellään sekä omalla äänellään. You Tubesta löytyy myös alkuperäinen ja aito Reijo Taipaleen esitys.

Seinäjoen tangomarkinoilla oli 5.7.2005 Satumaa-päivä ja Satumaa-julistus.
Lasten kuninkaallisten kulkueen julistus kuuluu:
Satumaa on sitä, että jokaisella on lupa olla iloinen
Satumaa on sitä, että kaikki ovat ystäviä keskenään
Satumaa on sitä, että kaikilla on tarpeeksi kaikkea
Satumaa on sitä, että kaikilla on hyvä olla.             Julistukset on laatinut Jukka Ammondt.

Lainaus kahden vuoden takaa Satumaa-julistuksesta on kuin osa kaunista saarnaa:
"Vaikka kukat kauneimmat eivät aina loistakaan ympärillämme ja syksy saapuu aikanaan, oman mielemme ja itsetuntemuksemme kukat ovat meissä aina kasvattamista ja huolenpitoa varten. Kun hoidamme henkemme kukkia, ne eivät kuihdu, vaan tuottavat iloa ja hyvää mieltä sekä meille itsellemme että ympäristöllemme. Näin Satumaa-kaipuusta tulee eheyttävä voima. Se on hyvän olon tie, jota kulkemalla voimme sydämessämme säilyttää uskon katoamattomaan Satumaahan, jonne maallinen elämä meidät johtaa. Me kutsumme Satumaa-päivänä kaikkia kansalaisia kulkemaan hengen siivin hyvän olon tietä. Loistakoon kesän kirkkaus aina sisäisenä valonamme."

Arkisen ja harmaan elämän keskelle tarvitaan tällaisen Satumaan kaipuuta. Täällä ajassa elämämme tarvitsee onnen hetkiä. Tässä julistuksessa luvataan myös maallisen elämän jälkeen Satumaan iankaikkisuus. Se on uskon asia niin kuin taivaskin. Ero vain on siinä että usko satumaahan tai taivaaseen ei vie perille. Omat hengen siivet eivät riitä kantamaan perille asti. Hyvät fiilikset eivät ole osoitus taivaassa olosta eivätkä tuskaiset tunteet helvetin tulesta. Raamatun yksinkertainen ilmoitus on riittävä osoittamaan onnen maan ja sinne pääsyn. On vain yksi tie iankaikkiseen elämään: Jeesus Kristus ja usko häneen.

Maanantaiaamuna 16.7.
SS uutisoi, että Kiuruveden kirkossa esitettiin Satumaa jumalanpalveluksessa. Suokonautio esitti sen itse laulaen ja itseään säestäen saarnansa jälkeen. Kirkkoherran luottamus siinä meni.