1021030.jpg
Lasten ja lastenlasten kanssa on joskus leikitty piilottamis- tai kätkemisleikkiä, jossa neuvotaan etsijää otsikon sanoilla. Aina etsittävästä esineestä kauemmas mentäessä jäähtyi ilma ja lähemmäs tultaessa lämpeni. Pian pienimmätkin oppivat leikin jujun ja osasivat mennä oikeaan suuntaan ja jopa löysivät oikeat kätköt.

Tämän syksyisessä säässä on kätkemisleikin merkkejä nähtävissä. Viikko sitten tuli jo räntää ja luntakin Ylä-Savon korkeudella, mutta nyt on plus kymmenen lämmintä. Eilen aamulla Nivalan kirkon portailla kirkonmenon jälkeen puhalsi lämmin tuuli vasten kasvoja. Joku totesikin: "Keväinen Föhn-tuulihana se siinä."

Autoni on saanut pitää vielä kesätassut allaan, mutta tämän viikon lopulla marraskuun alkaessa vaihdan talviset kumit alle.

Matkalla ehtii nähdä kaikenlaista. Nerkoon uusi pyörä- ja kävelytie avattiin ja sunnuntaina sillä juostiin jo kilpaa. Jalankulkijat saivat turvallisen väylän käyttöönsä. Tätä väylää ja kilpailijoita katselleet autoilijat tosin täräyttyvät Nerkoon risteyksessä yhteen ja jumittuivat autojensa sisälle. Autoille ei turvallista väylää osata tehdä!? Väylässä ei kylläkään tällä kertaa ollut vikaa, vaan ajajissa. Ambulanssi ja pari paloautoa tarvittiin paikalle. Tonen kolarin osapuoli ohitti minut viisi minuuttia ennen kolaria. Olin siis lähellä itsekin.