338844.jpg

Jo on aikoihin eletty. Istun autoon ja lähden liikkeelle. Nopeus on 60 km/t. Painan 'viiksen' päätä ja kas kummaa. En koske kaasuun, mutta auto sen kun mennä huristaa 60 km/t tasaiset, ala- ja ylämäet kunnes painan polkimia. Onpa hyvä vekotin. Nyt ei tule ylinopeussakkoja!

Lapsena ajattelin, että olisi mukavaa, kun olisi sellainen auto, jossa vain istuisin ja auto menisi minne käskisin sen mennä. Taksihan on sellainen. Itsekseen kulkevalla autolla ajaminen melkein toteutui tänään. Kunhan ei vain kävisi niin että mittarien katselussa menettää tien ja liikenteen seurannan. Unitautiselle tämä auton varustelutaso ei saata olla oikein hyvä, mutta jospa siitä löytyisi vielä sellainen ominaisuus, joka pitää kuljettajan hereillä tai reagoi nukahtamiseen.

Vakionopeuden säätö on ollut olemassa vuosikymmeniä, mutta minun kohdalle se ei ole aiemmin osunut. Myös ajotietokone/monitoiminäyttö on minulle uutta tekniikkaa. Sitä seuratessa kaasuvarvas pysynee terveenä. Nyt ei sitten muuta kuin nousen matkustajan tuolille istumaan ja lausun puolisolle pyynnön: "Kylpylään, kiitos."