Ihan kirkkoveneellä emme sentään laskiaista laskeneet. Vene on ilmeisesti vedetty talviteloille vähän veden aikana, koska nyt se oli jäissä kiinni ainakin 10 cm syvässä.

Suksilla sujuttelin 5, 3 ja 2 kilometrin lenkit laskiaissunnuntain merkeissä. Eka lenkillä en tavannut ketään ja toisella pääsin yhdestä ohi, mutta kolmannella minut ohitettiin. Ilmeisesti minua jonkin verran nuorempi tiukkaan hiihtohaalariin sonnustautunut suksija hiihteli minun perässäni tovin ja tokaisi: 'Olet tainnut hiihdellä aika usein ennen tätä päivää. Tyylistä sen huomaa. Harvalla pitkäpotkuisella liuttamisella olet oppinut etenemään. Hyvältä näyttää.' Minullehan kehut kelpasivat.

Sisätiloissa huomasi turistivirran suunnan. Idästä ovat tulleet. Á la carte piti olla joka perheelle. Seisova lounaspöytä ei kelvannut. Aamiaisella oli monen kirjavasti pukeutunutta porukkaa ravintola täynnä. Mikkelissä oli joku kuuluisa formulakuski käymässä ja kilpaa ajamassa ja noissa pippaloissa oli väkeä idästäkin parin lentokoneellisen verran. Helikopterillakin heitä siirrettiin Lappeenrannasta Mikkeliin, koska Mikkelin kenttä oli jäätynyt ja laskeutumiskelvoton isoille koneille.