Vastaani tuli pyyntö:
"1. Nappaa sinua lähimpänä oleva kirja, oli se sitten mikä hyvänsä.

2. Avaa kirja sivulta 123.
3. Lue kuudes lause.
4. Kirjoita se blogiisi ja kerro kirjan nimi sekä kirjailija.
Ottakaa haaste vastaan, jos se on vielä tekemättä. Kertokaa päätöksestänne minullekin, jotta voin käydä kurkistelemassa lauseitanne."
Otan haasteen vastaan sinulta mm.

Yleensä pöydälläni on Raamattu tai useampia yhtäaikaa. Päällimmäisen Raamatun sivu 123 VT:n puolelta ja kuudes lause: "Tällainen esine, mihin tahansa sitä käytetäänkin, on pantava veteen ja pidettävä siinä iltaan saakka; sitten se on jälleen puhdas." UT.n puolella sivu 123 ja kuudes lause: "Millä tunnusteolla todistat meille oikeutesi?"

Käden ulottuvilla kirjahyllyssäni on Valittujen Palojen kustantama Suomen terveyskasvit. Sen sivulla 123 kuudes lause: "Pärskäjuuri on myrkyllinen, ja sillä on valkoiset kukat ja vuorottaiset, alta karvaiset lehdet."

Ison Suomen terveyskasvit -kirjan vieressä on pieni kirja, Kirkko 2000 julkaisu: Kotien rukouskirja, jonka sivulla 123 kuudes lause: "Mutta vielä vaikeampaa on antaa anteeksi, ainakaan ihan kaikkea, ainakaan niin ettei enää ikinä edes ajattele sitä pahaa mitä sanottiin ja tehtiin."

Samassa hyllyssä on myös Suuri toivelaulukirja 7, toimittanut Aapeli Vuoristo. Sen sivulla 123 kuudes lause: "Neekeripoika jäähyllen metsään lähti, tyttösen kohtas siellä - duu-daiga-duu-duu, daiga-daiga-duu, daiga-duu."