1006908.jpg

Matkoilla oppii mitä ihmeellisimpiä asioita. Nytkin Pohjanlahden rannalla käydessäni opin, ettei kuulakärkikynä kirjoita avaruudessa. Mustehan tarvitsee maan vetovoimaa valuakseen säiliöstä paperille. Senpä tähden ystäväni kirjoittaakin kaiken lyijykynällä, koska varma on varmaa. Voihan sitä joutua avaruuteenkin milloin tahansa ja sielläkin on voitava kirjoittaa.

Suppilovahverot kestävät pakkasta ja nyt on niiden poiminnassa kulta-aika. Tosin lepän lehdet estävät samanväristen sienten löytymisen. On mukava napsaista jäinen sieni irti maasta ja tipauttaa koriin niin että kopsahtaa. Viiden litran löytyminen ei ole mikään ihme.

Vävypoika voi lentää hornetilla Kuopiosta Kallan kupeeseen ja tehdä taivaalla kahdeksikon appiukkonsa purjeveneen yläpuolella ja palata sitten tarkistuslenoltaan tukikohtaansa. Pitää ensin sopia ajankohta ja varmistaa reitin vapaa kulkutila. On siinä naapureilla ihmettelemistä!

Isäntä leipoo 70 korvapuustia sunnuntaiaamuna seuroja varten ja varautuu kattamaan pöydän yli kolmelle kymmenelle vieraalle. Odotukset täyttyvät ja 35 vierasta istuu kuuntelemassa miltä evankeliumi näyttää ja katsoo elokuvaa kiinalaisesta seurakuntaelämästä tunnin verran ja useiden silmäkulmat ovat kosteat, jopa märät.

Turhat valitukset ja nurinat häviävät. Kiinassa on Jumala lähellä ihmistä.  - Lähempänä kuin Suomessa?