1116181.jpg

Vuodesta 1973 on laulettu 'Kauneimmat joululaulut -formaatin' mukaisia kauneimpia joululauluja. Makuasia on ovatko ne todella kauneimpia joululauluistamme poimittuja lauluja. Tunnelma on kuitenkin pääasia ja tietysti raha, joka noissa tilaisuuksissa kerätään. Ensimmäistä kertaa tutustuin lähemmin Paimenten joululauluun, jonka on ranskasta suomentanut Sauvo Puhtila. Maalta kotoisin olevana jäin miettimään millainen on eläinten harras katse sekä mitkä linnut laulavat öisin. Nuo ovat todella pikkuseikkojan seimessä nukkuvan Jumalan Pojan kohtaamisen rinnalla.

Varmastikin Jumalan tullessa ihmiseksi tapahtui luonnossa käsittämättömiä asioita aivan kuten Hänen kuollessaan ristillä. Mitä ihmeitä mahtoi tapahtua Jeesuksen taivaaseen astuessa, sitä en osaa sanoa, mutta Hänen tullessaan taas kerran tänne maailmaamme helluntaina tapahtuikieli-ihme ja kielten ymmärrätämisen ihme. Kun Jeesus taas tulee tänne maailmaamme hakemaan omansa hääjuhlaa, tapahtuu ympäri maailman näkyvä valoilmiö. Se on niin kuin salama ja niin suuri valo, että se näkyy päivälläkin.

Amarylliskin on ihme. Se on ylhäältä päin katsottaessa kasvanut nelihaaraisena siis ristin muotoisena. Kukat ovat isoja torvia, jotka soittavat omaa säveltänsä. Kauneinta sävelmää, minkä osaavat. Se on niille tänä jouluna viimeinen soitto. Sitten ne kuihtuvat pois. Katselen noita korkeuksiin kurottavia kukkavarsia hehkuvan punaisine kukkineen kuin suurta ihmettä.

Gloria in excelsis Deo.