Myymälänhoitajana olo on kiehtova harrastus. Asiakkaat tulevat ja menevät ilman mitään johdonmukaista järjestelmää. Välillä ihmettelen, kun ketään ei ilmesty ostoksille ja kohta on iso joukko kerralla. Mikä saa ihmiset valitsemaan kauppaantuloaikansa? Jos kaikki saman päivän asiakkaat päättäisivät tulla klo 11.00, mitä siitä seuraisi. Pikkuputiikissa se aiheuttaisi kaaoksen. Isossa marketissa seurauksena olisivat kassajonot.
Kerran kuukaudessa omalla palveluvuorollani vapaaehtoismyjänä katselen ihmisten vaeltamista näyteikkunan ohi. Joku vilkaisee ikkunaankin.Joku jopa tulee takaisin ja katselee kauankin. Miettineekö sisääntuloa? Kiire voittaa ja matka jatkuu. Liikkeen ikkunassa on Israelin lippu. Näyteikkunan lasi on toistaiseksi vielä ehyt. Toivottavasti koko syksyn.

Sisällä liikkeessä on monia mahdollisuuksia valita ostosreittinsä. Myötäpäivään kulkeva tai päinvastoin. Voi siellä valita vaaterekin ja korttitelineiden ympärikiertämisetkin. Uusimpana vaihtoehtona on istahtaminen kahvipöytään. Lähetystyön hyväksi voi siemaista kupin kahvia pahvimukista ja antaa vapaaehtoisen lahjan lähetykselle. Kahvi on ilmaista! Hyllyn päällä komeilee ekoradio. Enkeleitä on kassan puoleinen seinä täynnä. Eksoottisia soittimia on hylly pullollaan. Rakkautta sydämet tulvillaan. Vakka kantensa valitsee ja asiakkaansa.